söndag 18 april 2010

Skattkista

Håller på med ett projekt. Eller rättare sagt; i ett av alla de projekt som jag håller på med blev jag tvungen att ta en repa upp på vinden för att mäta dimensionen på ett litet rör och längden på min tänkta, framtida slang. När jag kröp omkring där uppe konstaterade jag att det var ganska tomt. Annars brukar det vara ganska gott om bra-att-ha-grejer på vindar i hus som man flyttar till; gamla tapetrullar, grindar, spisskydd och sådant skit. I vårt första hus fanns till och med ett gammalt begagnat graviditetstest.
Nåväl, det som fanns var en gammal dammig papperspåse och en gammal äppelkartong. En närmare blick på kartongen så såg jag att den var märkt "leksaker". Det måste ju undersökas. Ned med kartong och påse. Och vad skådar min norra korint?
Fullt med sjyssta leksaker från sjuttiotalet! Bara Brio, Fisher Price och Duplo. Suveräna gamla bebisgrejer som väcker sjukt mycket minnen. Nästan så att jag är aningen mer lyrisk än barnen. Massor av trä och bra, hållbar plast till skillnad från dagens leksaker. Man fattar ju varför de slutade tillverka dem när de håller då bra efter 30 år.
Så jäkla bra!Inga kommentarer: