fredag 12 februari 2010

Bebis...

En vän till mig har precis fått barn. Stor kille på 4.4 kg. Och det ger mig direkt flashbacks till när jag födde lilla som också vägde så.
Barn kommer ut. Det trycks på magen för att moderkakan* ska ut. Sen tittas det mellan ben och konstateras att "äh" där spracks det inte så mycket.
Sen börjas det sys. Det sys på längden, på tvären, zick-zack, kors-stygn. Man känner sig som en HM-fabrik i Bangladesh.

Tydligen skillnad på vad man beräknar som mycket eller lite.*Moderkakan. Lyssna på ordet. Moderkaka. Vad är det för äckligt ord? Kaka av modern - dvs mig? UÄÄÄÄH

7 kommentarer:

Chrissan sa...

Konstigt nog så var det tvärtom för mig.
barn nr 1 vägde 3.300. Sprack och fick sys åt alla hål och kanter. Kan tillägga att jag hade all bedövning som fanns, fick till slut sätta sugklocka på det envisa flickebarnet.
Men barn nr 2. vägde 4.200.Ingen bedövning, behövde knappt sys.
Konstigt det där...

Fräsigt! sa...

Mothercookie...
Efter första kom en doktor och skulle sy för barnmorskan ville inte själv. När hon höll på frågade jag om det blev "Hem ljuva hem" som motiv. Hon bara stirrade frågande på mig. Noll humor.

Amy sa...

Vilken humorlös doktor, jag hade garvat så mkt att jag förmodligen sytt fel. Om jag nu hade varit doktor och fått en sådan kommentar alltså. ;-)

P.S Funderar på att skippa det där med att skaffa barn nu, vill inte bli någons "aidaväv". ;-)

Fräsigt! sa...

Men jag har hört att brokad skall vara sååååå inne!

Helena m. 4 sa...

Mina 4 har vägt:
1) : 4,725
2) : 1,940 (kom liiiiite tidigt)
3) : 4,460
4) : 4,650
MEN konstigt nog var det bara 1:an som lämnade några "krigsskador" efter sig. De två sista "surfade" ut på dryga 2 timmar vardera från vattenavgång. Knappt man hann in till BB...

Anonym sa...

När jag skulle sys sa min man: Snåla inte på tråden nu.

Anonym sa...

Ha ha, ja den här killen på 4.4kg gick en fin första rond i livet. Han fick kämpa och visst tuffsade han till mamma. Men det fixades till med några korsstygn! "Snåla inte med tråden"- fantastiskt =) ha ha.