onsdag 12 augusti 2009

Jag gillar att inte gilla...

Hittade en gammal veckotidning på landet, tror att den var från förra året, men det kan också ha varit från försommaren i år. Hemmets vecko eller något sådant var det. Däri hade de någon form av upprop mot klädstorlekar och dagens mode. Det måste ha varit andra numret (minst) som detta tema förekom för det var en massa insändare som kommenterade något tidigare förekommit innehåll. Tyckte det var rätt intressant. Man kan sammanfatta huvudsynpunkterna så här:
- Inte roligt när jag alltid haft 36 och inte längre kan ha det (jag är minsann en nätt kvinna och det är synd om mig - så fick de det sagt också)
- Inte roligt med jeans så man får valkar på höfterna

Själv reflekterar jag så här:
1. Prova kläder innan ni köper dem. Spelar det någon roll vilken storlek det står i? Huvudsaken är väl hur de sitter på?
2. Det är inte nödvändigtvis rätt för att det är billigt.
3. Köp en annan modell på jeans då. Alla slutar inte på höften. Om ni gick på mer välsorterade affärer skulle ni hitta det ni söker. Och igen, köp en storlek som passar.
4. Ja, många små storlekar på byxor är långa, men lägg upp då!

Tyckte hela segmentet var hysteriskt roligt. Typ mest insändare som ville få sagt att de var storlek motsvarande petite. Av någon anledning så tyckte man att man skulle slippa handla kläder för petite dock. OCH att man minsann skulle ha samma mode som tonåringarna fast man inte tyckte om det och fast man inte kunde ha det.

Lösning: Gå till butik med kläder som du tycker om och handla en storlek som passar. Och, håll truten kärringar och återkom när ni har riktiga problem. Det är värre att vara för stor för allt än att vara liten. Så det så!

Inga kommentarer: