fredag 8 maj 2009

Dagens visdomsord!

Lågkonja i all ära (jo, för det verkar onekligen så att det är det enda media kan vältra sig i) men glöm inte att det fortfarande är typ 90% av befolkningen som arbetar. Det är lätt att glömma när media basunerar ut om lågkonja, lågkonja, lågkonja. LÅGKONJA. 

Så glöm inte att 9 av 10 fortfarande kommer att ha jobb. Dom flesta av dessa lever på som vanligt. Och det ska man. Man ska leva som vanligt. Annars blir lågkonjan ännu värre. 

C`est la vie.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med! Det är ungefär som min irritation över svininfluensan och media och folks beteenden. 20 har dött totalt. Samtidigt dör 25 000 barn VARJE DAG av svält, malaria, aids mm. Varför toppar inte det nyheterna varje dag i två veckor? Svininfluensan. Folk börjar bunkra pasta och ris och nojar över detta så de knappt kan sova på nätterna. Och då är inte ens katastrofen ett faktum. Media målar upp och jämför skräckscenario och drömscenario för denna Influensa. Samtidigt pågår: 25 000 barn. Inte varje år. Varje dag.

Anonym sa...

Och ännu konstigare är det om man tänker på att ca 4000 pers dör varje år av vanlig influensa. I Sverige.

Anonym sa...

Ja, det är helt sjukt faktiskt. Enda skillnaden där är väl att det ofta är gamla människor som dör i "vanliga influensan". Och endel barn förstås. Men att "nya influensan/Svininfluensan" drabbar mest barn och unga för att de inte har haft så många influensor som vuxna och äldre har (dvs inte samma immunförsvar). Fast, vuxna och gamla drabbas av "vanliga influensan". Varför skulle de då inte drabbas av nya influensan om det nu är ett helt nytt virus. Får inte det att gå i hop. Tänk om media kunde förmedla svar på ens frågor i stället för att måla upp skräckscenarion.