fredag 20 februari 2009

Man blir trött, faktiskt

De här Pirate Bay killarna verkar vara ena riktigt trevliga lirare. En främlingsfientlig rik snubbe och tre fattiga puckon. Har en sajt som säljer knark och har för någons räkning registrerat sajten pedofil.se med motiveringen att man inte lägger någon moralisk värdering i det ens kunder gör, samt att man hyllar det fria ordet. Okej, det klart att man får säga vad man vill, men man får fan inte begå övergrepp på andra. Du kan säga det, men inte göra det.
Jäkligt risiga haverister. Undrar vad deras föräldrar har gjort i uppfostringshänseende när de var yngre.
Nog för att det behöver ordnas till lite med fildelningslagar och så, så att kultur fortsatt är tillgänglig men att upphovsrättsägarna samtidigt inte ruineras. Men man kan ju inte dra det hur långt som helst.
Det är ju liksom som att hävda att - "förut var det inte möjligt att skjuta ihjäl någon med laser från rymden. Nu är det tekniskt möjligt så då kan man bara göra det eftersom det faktiskt inte står i brottsbalken uttryckligen att just den metoden är olaglig".
Nu skall jag gå och fila på min potatisskalare-timewarp-mp3spelare-mobilsraketsgizmo. Får vi se om någon hinner lagstifta om det innan jag är igång och härjar bland barnen på gatan.

Inga kommentarer: