torsdag 15 januari 2009

Miss i planeringen eller utskällning nr 2 för dagen...


Klockan fem över fyra idag ringer dom från barn nr 2:s avdelning på dagis. "Du vet att vi stänger kl. 16.00 idag va?" 
Och ja, det vet jag men jag har glömt. Under dagen har glömt. Jag var ju på jobbet tidigt för att jag visste att jag måste hämta senast 15.45. 

Kvart över fyra hämtas barnen i alla fall. Ingen i personalen säger hej eller ens berättade om hur det varit för barnen under dagen. Jag blir bestraffad. Ett enkelt spel att läsa. Psykologi. Läran om människans beteende. Gör man fel man ska straffas. 

Jag fick så klart ångest. Men samtidigt. Man kan göra fel. Eller jag kan inte det. Jag (tror att jag) är en sol utan fläckar. Ältar. Jag står sedermera och gör sockerkakor, enligt löpande bandprincipen, för att be om ursäkt för min klantighet. Men också för att  blidka dagisfröknar och pedagoger.  Det beteendet är också lättavläst; jag lägger mig på rygg och visar buken - jag är en fjant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men sötaste fina vännen!!!! KRAM PÅ DIG!!!!

Fräsigt sa...

But darling, det där händer ju alla hela tiden och jag tycker nästan att dagis borde räkna med någon kvart eller halvtimme i sitt schema - för var det inte du vore det någon annan. Jag tycker att du skulle ha köpt dem en pudel istället. De är ju helt sjuka i huvudet på ditt dagis och förtjänar inte kakor. Annat än att det kommer att straffa dem i förlängningen för att de blir feta och får högre kolestorol och vi kan hoppas att de dör en för tidig död av åderförträngningar och annat smaskens. En pudel hade ju varit roligare för barnen. Om de inte är allergiska förstår men enligt fröknarnas logik så är väl det barnens fel och inget man tar hänsyn till ändå. De barnen kan ju kolla på Ice Age 1-100 i ett maraton på ett par veckor så slipper man bry sig om dem...